Orodje za dostopnost

Skip to main content

1boardPikapolonice

1boardČebelice

easistentMetuljčki

Mesec marec je prav poseben mesec, saj se takrat še veliko bolj opremo na naše družine. Zato smo se odločili, da v vrtec prinesemo družinske fotografije. Ob fotografijah smo se pogovarjali in prišli do dejstva, da ima vsak svojo družino. Odločili smo se, da za vsako družino izdelamo svojo hišo. Najprej smo lonček okrasili, vanj nasuli zemljo in posejali krešo. Zraven smo dodali še od prej izdelano hišo iz kartona. Nastale so čudovite družinske hiše. Več fotografij... Vzgojiteljici skupine Čebelice, Ksenija Žvikart in Špela Hrastnik

Preberite več …OD SEMENA DO LJUBEZNI

Z otroki občasno izvedemo določene vaje čuječnosti, ki jih imamo zbrane v slikanici K. Willey: Dihaj kot medved. Otroci s tem dihajo na različne načine npr. vdihnemo in izdihnemo kot kača (ssss), ali pa v roki držimo vročo čokolado in jo moramo počasi pihati, da jo ohladimo (ff-ff-ff). S tem se postopno umirjamo in sproščamo. Več fotografij...                           Prispevek pripravili vzgojiteljici Ksenija Ž. in Špela H.

Preberite več …DIHAMO

V skupini smo se seznanili s pesmico A. Štefan: Marmelada, na podlagi katere sem napisala slikanico, Špela Hrastnik pa je ilustrirala. Zelo dobro smo usvojili pesmico in zgodbo ter preko te spekli slastne palačinke, ki smo jih namazali s hruškovo marmelado. Več fotografij... Prispevek pripravili vzgojiteljici Ksenija Ž. in Špela H.

Preberite več …Hruška marmelada